Wil je vastgoed kopen dan moet je geduld en soms ook wat geluk hebben
04 juni 2021 

Wil je vastgoed kopen dan moet je geduld en soms ook wat geluk hebben

Wanneer je graag wil investeren in vastgoed en je weet waarop je moet letten en hoe je het moet aanpakken begint het echte werk. De volgende stap is dan om op zoek te gaan naar het vastgoed dat bij je past, het gaan bezichtigen en kopen.

Bezichtiging van het vastgoedpand

Gaan kijken naar vastgoed is één ding, het effectief kopen is nog wat anders. Ik heb de laatste maanden ook al wel wat bezichtigen gedaan. De laatste tijd moet je erg snel zijn als je een goede investering kan vinden en het effectief wil kopen. De ene keer moest ik niet meer komen omdat het verkocht was. Een andere keer het verkocht boven de vraagprijs. Nog hoger bieden had in dit geval ook geen zin omdat het rendement dan te laag zou zijn. Wil je investeren in vastgoed dan moet je goed weten welk rendement je voor ogen hebt en dit wil zeggen dat je af en toe ook een deal zal moeten laten schieten.

Een heel goed gevoel bij de bezichtiging van het pand

Deze week viel mijn oog op een pand Het was een appartementsblok met 3 appartementen en een handelspand. Aan de hand van de cijfers met ook een mooi rendement. Zo snel mogelijk gebeld naar de makelaar maar het ging moeilijk worden om me er nog tussen te krijgen. Gelukkig was er nog een plaatsje vrijgekomen daags nadien waardoor ik alsnog een bezichtiging kon doen. Het pand wist me aangenaam te verrassen. Het had wel wat gebreken maar er zat ook enorm veel potentieel in. Er was slechts een terras aanwezig maar mits wat aanpassingswerken was het zeker mogelijk om ook in het bovenste appartement een terras te voorzien. Zo zou het appartement ook heel wat meer lichtinval hebben en het zou een grote meerwaarde zijn voor het vastgoed.

Goed gesprek met makelaar en bod uitgebracht

Na de bezichtiging had ik een aangenaam gesprek met de makelaar en bracht ik een bod uit. Ik had er een heel goed gevoel bij. Nu was het afwachten op nieuws of de verkoper zijn akkoord zou geven.

Vandaag kreeg ik de vastgoed makelaar aan de lijn en ik blijf toch wat teleurgesteld achter. Mijn bod op zich had zeker wel kans op slagen en de makelaar had het me ook wel gegund maar het mocht niet zijn. Er waren mensen die de eigenaar kende en hij gunde deze mensen het om de opbrengteigendom aan te kopen.

Uit elk bezoek kan je dingen leren

Jammer genoeg geen extra pand erbij maar we hebben hier toch weer wat uit geleerd. Vastgoed kopen gaat over grote bedragen, maar toch is de gunfactor dikwijls van doorslaggevend belang. Wanneer de persoon je sympathiek vind en je de deal gunt zal hij sneller aan jou verkopen. Hij zal het eerder voor minder verkopen aan iemand waar hij een connectie mee heeft dan aan iemand die hij niet sympathiek vind. Ik had in dit geval geen contact met de eigenaar wat toch wel jammer was aangezien er nu geen connectie was. Ik had wel een goede connectie met de makelaar maar het is uiteindelijk de verkoper die beslist. Hoger bieden was in dit geval ook niet meer aan de orde. Op naar de volgende opportuniteit!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down