Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed is het aankopen van onroerende goederen zoals appartementen en huizen met de bedoeling deze tegen een bepaald rendement te verhuren aan een verhuurder en vermogen op te bouwen.

Vastgoed investeringen zoeken

Begin je vastgoed avontuur bij het onderzoeken van de markt. Focus je op een bepaalde regio en bepaal de gemiddelde verkoop- en verhuurprijzen van deze woningen. Dit kan je nagaan op Immoweb, Zimmo, Immo Vlan of Immoscoop. Wanneer je hier een duidelijk zicht hebt op de vierkante meter prijzen je regio kan je de goede deals eruit filteren en op zoek gaan naar je eerste pand.

Vastgoed investeren steeds vanuit berekeningen

In vastgoed investeren is niet zomaar een huis of appartement kopen en verhuren. Wil je echt investeren in vastgoed dan zal je eerst moeten leren om een rendementsberekening te maken. Vanuit deze rendementsberekening kan je beslissen of je al dan niet een pand aankoopt.

Doe een bod op de woning

Wanneer je naar een appartement of huis gaat kijken doe dan een bod aan de hand van je rendementsberekening. Een bod doen puur uit emotionele overwegingen is geen goed idee wanneer je wil investeren in vastgoed.